Υγιεινές συμβουλές για μια πετυχημένη δίαιτα

Apr 29th, 2016

Category: Διατροφή

Υγιεινές συμβουλές για μια πετυχημένη δίαιτα

Είναι σημαντικό πριν ξεκινήσουμε δίαιτα για απώλεια βάρους να γνωρίζουμε κάποια πράγματα, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανεπιθύμητες συνέπειες στον οργανισμό μας. Πολλές φορές επιλέγουμε ακραίες δίαιτες που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα αλλά στην ουσία το μόνο που κάνουν είναι να καταπονούν το σώμα και την υγεία μας. Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως μπορείτε να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε με τρόπο υγιεινό.

Διατροφή και Δίαιτα

Διατροφή και Δίαιτα

Πιείτε νερό!

Το παν για έναν υγιή οργανισμό και απομένως για μία υγιή εμφάνιση είναι η σωστή ημερήσια πρόσληψη νερού. Γύρω στα 7 με 8 ποτήρια νερό είναι αρκετά για να έχετε όμορφο, φωτεινό δέρμα, για να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών και την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Μην ξεχνάτε ότι η υγεία και η ομορφιά ενός ανθρώπου ξεκινά από μέσα!

Μην κάθεστε πεινασμένοι.

Μερικές φορές η πείνα είναι ένα συναίσθημα το οποίο δύσκολα μπορεί κάποιος να το αγνοήσει. Το να τρώτε μία φορά τη μέρα οδηγεί σε υπερκατανάλωση φαγητού. Επιλέξτε να τρώτε κάποια ελαφριά σνακ ανάμεσα στα γεύματά σας όπως φρούτα, μπάρες δημητριακών, ξηρούς καρπούς σε μικρή ποσότητα και ανάλατους.

Φάτε σωστά μετά τη γυμναστική.

Είναι απολύτως λογικό μετά από μία, μιάμιση ώρα γυμναστικής η όρεξή σας να ανοίξει. Αν όμως θέλετε ακολουθήσετε μία καλή διαδικασία εκγύμνασης θα πρέπει να τρώτε σωστά πριν και μετά από αυτήν. Τα γεύματα που περιέχουν υδατάνθρακες θα πρέπει να καταναλώνονται πριν κάνετε γυμναστική αφού σας γεμίζουν με ενέργεια, ενώ χρειάζεστε πολύ πρωτεΐνη αφότου τελειώσετε.

Σωστή διατροφή

Σωστή διατροφή

Το στομάχι μας είναι όσο μια γροθιά.

Μην ξεχνάτε ότι το στομάχι μας έχει το μέγεθος μίας γροθιάς, και αυτό σημαίνει, πως όσο έντονο και να ‘ναι το αίσθημα της πείνας περισσότερη ποσότητα φαγητού είναι περριτή.

Τρώτε φρούτα και λαχανικά καθημερινά.

Η καθημερινή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών μας γεμίζει με πολύτιμες βιταμίνες για τον οργανισμό, ενέργεια και επιτυγχάνουμε την ομαλή λειτουργία του εντερικού συστήματος. Επιλέξτε υγιεινά σνακ λαχανικών ή δροσερά επιδόρπια φρούτων συνδυασμένα με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών για απόλαυση χώρις ενοχές.

By Nicole P.

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *