Χάστε βάρος με σωστή διατροφή και άσκηση

Jun 10th, 2016

Category: Διατροφή

Χάστε βάρος με σωστή διατροφή και άσκηση

Έχουμε ακούσει για αδυνάτισμα πολλές φορές και έχουμε κάνει αμέτρητες δίαιτες, ψάχνοντας την πιο αποτελεσματική. Η σωστή διατροφή ωστόσο είναι πιο σημαντική από μία δίαιτα. Η καλύτερη διατροφή που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος εύκολα και με ασφάλεια και η οποία συνιστάται από διατροφολόγους είναι η μεσογειακή διατροφή.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να καθορίσουμε πόσα κιλά θέλουμε να χάσουμε και πώς θα το πετύχουμε. Ένα καλό ξεκίνημα είναι το τρέξιμο πριν από το πρωινό, ενώ μετά μπορούμε να πιούμε ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε μια ώθηση στο μεταβολισμό μας για το κάψιμο του λίπους. Επίσης, είναι καλό να προτιμάμε τροφές που καίνε το λίπος, όπως είναι τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα αντί για το αλάτι.

Sosti diatrofi kai askisi

Sosti diatrofi kai askisi

Το σημαντικότερο όμως είναι να ακολουθείτε μία σωστή διατροφή σε συνδυασμό με τακτική άσκηση. Αν ακολουθήσετε συγκεκριμένα τη μεσογειακή διατροφή, να είστε βέβαιοι ότι θα λαμβάνεται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε υγιεινές τροφές και να περιορίζουμε τα κορεσμένα λίπη. Επιλέξτε λοιπόν τρόφιμα τα οποία περιέχουν χαμηλά λιπαρά και συνδυάστε τη διατροφή με ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής. Η γυμναστική όμως δεν πρέπει να γίνεται κάθε μέρα, ώστε να προλαβαίνει ο οργανισμός να κάνει αναπλήρωση των πρωτεϊνών και των ιχνοστοιχείων. Τέλος, είναι σημαντικό να γυμνάζετε όλες τις μυικές ομάδες του σώματος.

Diatrofi kai askisi

Diatrofi kai askisi

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *