Βρείτε λύση σε καθημερινά προβλήματα μέσω της γυμναστικής

Feb 22nd, 2016

Category: Περί Γυμναστικής

Βρείτε λύση σε καθημερινά προβλήματα μέσω της γυμναστικής

Για όσους ισχυρίζονται ότι η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, να ξέρετε ότι ισχύει. Στην καθημερινότητα μας, νέοι και ενήλικες, συχνά αντιμετωπίζουμε προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος, την αυπνία, τους σωματικούς πόνους αλλά και την έντονη αίσθηση της πείνας. Μέσω της γυμναστικής εκτός από την απώλεια βάρους, την καύση του λίπους και την ενδυνάμωση των μύων επιτυγχάνουμε και τη ψυχική μας ηρεμία. Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικά από τα πιο συχνά προβλήματα που βασανίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων και το πως η γυμναστική μπορεί να δώσει λύσεις.

Άγχος και Στρες

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η καταλληλότερη μορφή άσκησης για την καταπολέμηση του άγχους είναι η αεροβική γυμναστική. Μισή ώρα αερόβιας άσκησης, 2-3 φορές την εβδομάδα, βοηθά να απελευθερωθούν ορμόνες οι οποίες ευθύνονται για την σταθερή λειτουργία της διάθεσης. Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που συστηματικά προτιμούν την αεροβική έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους και κρίσης πανικού.

Αυπνία

Έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο, αφού μέσω αυτής ο ύπνος είναι μια εύκολη υπόθεση, χωρίς διακοπές μες στη νύχτα και με μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης διαταραχών ύπνου στο μέλλον.

Αεροβική γυμναστική

Αεροβική γυμναστική

Σωματικοί πόνοι

Όσο περνάνε τα χρόνια, οι μύες του σώματός μας αποδυναμώνονται, με συνέπεια να νιώθουμε πόνους σε διάφορα σημεία και ειδικά στη σπονδυλική στήλη η οποία στηρίζει και το μεγαλύτερο μέρος του κορμιού μας. Επιλέξτε τη γυμναστική ως την καλύτερη λύση αφού μέσω αυτής οι μύες της κοιλιακής χώρας, της σπονδυλικής στήλης αλλά και της μέσης δυναμώνουν, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του πόνου.

Αίσθημα πείνας

Το αίσθημα της πείνας πολλές φορές είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί χωρίς την κατανάλωση φαγητού ή γλυκού. Έχετε όμως δοκιμάσει ποτέ την ώρα εκείνη που το ψυγείο σας καλεί να γυμναστείτε; Κι όμως, αυτή είναι η λύση! Όταν νιώθουμε έντονα ότι πεινάμε αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός μας αναζητά ντοπαμίνη, μια ορμόνη η οποία είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι καλύπτεται είτε μέσω της τροφής είτε μέσω της γυμναστικής.

By Nicole P.

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *