Ταξίδια και γυμναστική | Ποδηλασία

Oct 9th, 2015

Category: Διακοπές και Γυμναστική

Ταξίδια και γυμναστική | Ποδηλασία

Η προπόνηση με ποδήλατο πρέπει να επικεντρώνεται στην αντίσταση και στις συνεχείς προσπάθειες με αερόβιες ασκήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Τα ιδανικά gadgets για την παρακολούθηση των επιδόσεων είναι ο μετρητής του καρδιακού ρυθμού και ο μετρητής γύρων. Βάζοντας την ηλικία σας σε έναν πίνακα, μπορείτε να υπολογίσετε τον αερόβιο ρυθμό, δηλαδή τις τιμές της καρδιακής συχνότητας με τις οποίες μπορείτε να καταφέρετε την βέλτιστη προπόνηση. Είναι υπέροχο να ταξιδεύει κανείς με το ποδήλατό του και να απολαμβάνει την φύση, όταν την ίδια στιγμή γυμνάζεται και προπονείται. Γιατί με τίποτα δεν συγκρίνεται η καταπληκτική θέα μιας όμορφης κοιλάδας από ψηλά μετά από μια κουραστική μέρα ποδηλασίας προς την κορυφή ενός βουνού!

Κρατήστε χρόνο

Εάν η αγορά ενός μετρητή καρδιακού ρυθμού είναι αναπόφευκτη, τότε μπορείτε να αποφύγετε το μετρητή γύρων με τη μετατροπή ενός υπολογιστή ποδηλασίας. Δηλαδή, εάν εγκαταστήσετε έναν αισθητήρα στο πεντάλ του χιλιομετρητή σας και εισάγοντας την περιφέρεια της ρόδας του ποδηλάτου σε μέτρα, μπορείτε να βρείτε τον αριθμό των περιστροφών πεντάλ ανά λεπτό διαιρώντας με δέκα. Για παράδειγμα, οι 83 στροφές ανά λεπτό ισούνται με 8.3 km/h. Προσπαθήστε να μην κατεβείτε κάτω από το όριο των 75 περιστροφών πεντάλ ανά λεπτό και θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αερόβια αντοχή σας.

Απλοί αλλά υποχρεωτικοί κανόνες

Είναι σημαντικό να κάνετε τα πρώτα και τα τελευταία χιλιόμετρα με πιο αργό ρυθμό καθώς το ζέσταμα και η απόθεραπεία πρέπει να σας γίνουν συνήθεια. Επίσης, να είστε προσεκτικοί με τη στάση του σώματός σας και να αποφεύγετε να καμπουριάζετε, μια σταθερή γωνία και δύναμη είναι το ιδανικότερο. Ακόμα, να εναλλάσσετε μεταξύ των μεγάλων και των δύσκολων διαδρομών, προκειμένου να συνηθίσετε την διαφορετική συχνότητα και ένταση. Τέλος, οι συνηθισμένοι, απλοί κανόνες, να πίνετε άφθονο νερό, να τρώτε υγιεινά, και να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα.

Ποδηλασία στην τεχνική λίμνη Πουρναρίου στον νομό Άρτας

Ποδηλασία στην τεχνική λίμνη Πουρναρίου στον νομό Άρτας

Παρασκευάσματα

Στην προσπάθεια να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα σε μικρό χρονικό διάστημα καταφέυγουμε σε διάφορα παρασκευάσματα πολλές φορές αγνοώντας οτι δεν κάνουν πάντα καλό στην υγεία μας. Μην παρασυρθείτε από τα φάρμακα που υπόσχονται δύναμη και αντοχή με ελάχιστη προσπάθεια. Αποφύγετε ανώνυμα παρασκευάσματα που ενδέχεται να περιέχουν απαγορευμένες ουσίες και ίσως επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Πολλές φορές έχει αποδειχθεί πως η βελτίωση της απόδοσης σχετίζεται με το φαινόμενο placebo (φαινόμενο της αυθυποβολής )των φαρμάκων αυτών.

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *