Πράσινο τσάι | Υγεία και ευεξία

Mar 25th, 2016

Category: Διατροφή

Πράσινο τσάι | Υγεία και ευεξία

Το πράσινο τσάι έχει γίνει πλέον μόδα στον κόσμο της ομορφιάς και όχι μόνο. Αν και ανέκαθεν γνωρίζαμε τις ευεργετικές του ιδιότητες, νέες έρευνες έχουν δείξει πολλά περισσότερα οφέλη για την υγεία μας. Το συγκεκριμένο τσάι παράγεται μόνο από τα φύλλα του φυτού Camelia sinensis και το προτιμούν ιδιαίτερα στην Κίνα από τα αρχαία χρόνια. Φημίζεται κύριως για την αντιοξειδωτική του δράση, όμως τα αποτελέσματα από πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, θα σας παροτρύνουν να αρχίσετε να πίνετε πράσινο τσάι συστηματικά.

Green Tea

Green Tea

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικούς από τους πιο σημαντικούς λόγους για να εντάξετε το πράσινο τσάι στη διατροφή σας…

1. Προστατεύει την υγεία της καρδιάς, μειώνοντας την συσσώρευση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών. Ακόμα, δρα κατά του καρκίνου, αφού έχει πολυφαινόλες που απομακρύνουν όλα τα αρνητικά στοιχεία από τα κύτταρα του σώματος μας, δρώντας σαν αντικαρκινική ασπίδα.

2. Βοηθά στην γρήγορη καύση και διάσπαση του λίπους του σώματος, καθώς η επιγαλλοκατεχίνη που περιέχει ενεργοποιεί τα γονίδια που οφείλονται για τη λειτουργία της καύσης.

3. Το τοπικό πάχος, όπως αυτό της κοιλιάς, μπορεί να γίνει παρελθόν με ισορροπημένη διατροφή και με το πράσινο τσάι, αφού οι ποικίλες κατεχίνες που περιέχει αυξάνει τις καύσεις κατά 77%.

Green Tea

Green Tea

4. Συμβάλλει στην απώλεια βάρους, καθώς δεν έχει θερμίδες, ενώ οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες αποτοξινώνουν τον οργανισμό και μειώνουν την κατακράτηση υγρών.

5. Χαλαρώνει το νευρικό μας σύστημα, απομακρύνοντας το στρες, αφού έχει αγχολυτικές ιδιότητες και απελευθερώνει ντοπαμίνη, μια ορμόνη που ευθύνεται για το αίσθημα ευζωίας.

By Nicole P.

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *