Πώς να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Jun 14th, 2016

Category: Διατροφή

Πώς να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Η άσκηση είναι σημαντική όταν πρόκειται να χάσουμε κιλά από την περιφέρεια και την κοιλιά, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει επίσης να δώσουμε προσοχή και σε τι τρώμε,  όπως λέει και η Δρ. Μελίνα Jampolis ( διατροφολόγος γιατρός που ειδικεύεται στην παροχή συμβουλών διατροφής) . Ορίστε κάποιοι κανόνες για το πώς να χάσουμε πόντους από την κοιλιά, να αποκτήσουμε ενέργεια και να αισθανόμαστε υγιείς.

Κανόνας 1

Προσπαθήστε να τρώτε περίπου 1.500 θερμίδες την ημέρα (τρία γεύματα των 400 θερμίδων και δύο σνακ των 150 θερμίδων). Ισορροπήστε τη διατροφή σας με χαμηλές ποσότητες λίπους (λιγότερο από το 30% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων), μέτριους υδατάνθρακες (40-50%) και μέτριες ποσότητες πρωτεϊνών (20-25%). Προσθέστε επιπλέον σνακ των 100-150 θερμίδων, αν είστε πιο ψηλός από 1.70 και  δραστήριος.

Κανόνας 2

Να συμπεριλαμβάνετε κάποια μορφή πρωτεΐνης με κάθε γεύμα ή σνακ, είτε αυτό είναι άπαχο κρέας ή πουλερικά, είτε γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά ή φυτικές πηγές πρωτεϊνών, όπως τα καρύδια και τα φασόλια. Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για την οικοδόμηση των μυών και επίσης θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε πιο χορτασμένοι. Επίσης να συμπεριλαμβάνετε μικρές ποσότητες λίπους με κάθε γεύμα / σνακ έτσι ώστε να βελτιωθεί η απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών και να μειώσετε το ποσό των υδατανθράκων (λευκό ρύζι, ψωμί, ζυμαρικά, καθώς και γλυκά, καραμέλες, μπισκότα). Την ίδια στιγμή, τρώγοντας δημητριακά ολικής αλέσεως με μέτρο (3 μερίδες την ημέρα) μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του λίπους της κοιλιάς.

Κανόνας 3

Προσπαθήστε να μην έχετε περισσότερα από 2.300 mg νατρίου στην καθημερινή διατροφή σας. Να αποφεύγετε συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Να προτιμάτε τρόφιμα χαμηλά σε νάτριο όπως ζωμούς, σούπες, κρέας. Κατά το μαγείρεμα, χρησιμοποιώντας βότανα και μπαχαρικά, να αποφεύγετε το αλάτι. Τέλος, αποφύγετε τα συσκευασμένα και μεταποιημένα τρόφιμα. Όσο λιγότερο τρώμε από αυτά, τόσο το καλύτερο!

Κανόνας 4

Πίνετε πολύ νερό! Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα. Κρατήστε ένα μπουκάλι νερό στο γραφείο σας ή στο δρόμο για να σας βοηθήσει να μείνετε ενυδατωμένοι όλη μέρα.

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *