Οι λιγότερες επαναλήψεις δίνουν καλύτερα αποτελέσματα;

Apr 25th, 2017

Category: Περί Γυμναστικής

Οι λιγότερες επαναλήψεις δίνουν καλύτερα αποτελέσματα;

Οι ασκήσεις μικρής διάρκειας έχουν γίνει δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, καθώς όσοι ασκούνται αναζητούν αποτελεσματικούς τρόπους άσκησης. Πρόσφατες έρευνες ενισχύουν την πεποίθηση ότι τα οφέλη της ταχείας προπόνησης είναι περισσότερα. Σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου όταν κάνεις λιγότερες επαναλήψεις τότε ανεβάζεις κιλά. Αυτό γίνεται για να αποκτήσεις όγκο και μπορείς να το καταφέρεις ακόμα πιο γρήγορα αν πάρεις και πρωτεΐνες. Και φυσικά χρειαζόμαστε και τα απαραίτητα αμινοξέα.

Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από μια σειρά δοκιμασιών προπόνησης με διάστημα 38 σπρίντ και συμμετείχαν 418 άτομα. Η διάρκεια της έρευνας ήταν 2 εβδομάδες, με τους συμμετέχοντες να ολοκληρώνουν τουλάχιστον δύο επαναλήψεις με διάστημα 10 έως 20 δευτερολέπτων. Πριν και μετά τα σπριντ έγιναν οι κατάλληλες μετρήσεις για να διαπιστωθεί η φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων. Στην συνέχεια οι ερευνητές δοκίμασαν περισσότερες επαναλήψεις όμως τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι δυο επαναλήψεις φάνηκαν να είναι ο τέλειος αριθμός για να αποδώσει περισσότερα αποτελέσματα.

Έτσι, οι μελέτες αυτές φαίνεται να παίρνουν με το μέρος τους και να στρέφουν τους αδρανείς ανθρώπους στην άσκηση. Λαμβάνοντας υπόψη τα χαμηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας αλλά και την έλλειψη χρόνου, παρατηρούμε ότι αυτός ο συνδυασμός είναι από τα κύρια εμπόδια για να παραμείνει κανείς σωματικά μη ενεργός.

Η πεποίθηση ότι η άσκηση απαιτεί υψηλή σωματική δραστηριότητα αλλά και χρόνο κρατά πολλούς ανθρώπους μακριά από τα γυμναστήρια. Έτσι, μέσω αυτών των ερευνών υπογραμμίζεται η σημασία της ελαχιστοποίησης των επαναλήψεων με τα ίδια αποτελέσματα όπως και πριν.

Πριν αποφασίστε να αν σας ταιριάζουν οι λιγότερες επαναλήψεις θα πρέπει να το συζητήσετε με έναν ειδικό γιατί δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ανάγκες. Επίσης μπορείτε να κάνετε λιγότερες και περισσότερες επαναλήψεις στην ιδία προπόνηση σε διαφορετική όμως άσκηση. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε με γρήγορες επαναλήψεις για να ανέβει η ένταση και τα λεπτά να δουλεύουν σαν φυσικοί λιποδιαλύτες και να ολοκληρώσετε την προπόνηση σας με λιγότερες επαναλήψεις. Πειραματιστείτε λίγο σίγουρα θα βρείτε πόσες επαναλήψεις καλύπτουν τις ανάγκες σας. Πάντα βοηθάει να παίρνουμε και βιταμίνες συμπληρώματα και κυρίως όταν κάνουμε σκληρή γυμναστική.