Κολύμβηση

H κολύμβηση ασκεί σχεδόν κάθε μυ στο σώμα. Οι βραχίονες και ο κορμός εξασκώνται περισσότερα από τα πόδια, δεδομένου ότι η περισσότερη κίνηση παράγεται από τους βραχίονες. Στην ανταγωνιστική κολύμβηση, η υπερβολική μυϊκή μάζα των ποδιών μπορεί να θεωρηθεί ως μειονέκτημα, δεδομένου ότι καταναλώνουν περισσότερο οξυγόνο το οποίο είναι απαραίτητο για τους μυες των χεριών. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για να ξεκινήσει κάποιος κολύμπι είναι η αναψυχή, η άσκηση και η αθλητική εκπαίδευση. Η ψυχαγωγική κολύμβηση είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε, κάνοντας παράλληλα ένα ασκησιολόγιο 4 ασκήσεων.

Κολύμβηση

Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι μία αερόβια άσκηση, λόγω των σχετικά μεγάλων χρόνων λειτουργίας που απαιτούν μια σταθερή παροχή οξυγόνου στους μύες, με την εξαίρεση των μικρών σπριντ όπου οι μύες λειτουργούν σε αναερόβιες συνθήκες. Όπως και με πολλές άλλες αερόβιες ασκήσεις, πιστεύεται ότι το κολύμπι μειώνει τις επιβλαβείς επιδράσεις του στρες, ενώ οι αερόβιες ασκήσεις βοηθούν στο κάψιμο του λίπους και βοηθάνε να χάσουμε βάρος. Επίσης, στο κρύο νερό θα κάψετε περισσότερες θερμίδες για να διατηρηθεί σταθερή η θερμοκρασία του σώματος.

Η κολύμβηση είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης. Επειδή η πυκνότητα του ανθρώπινου σώματος είναι παρόμοια με το νερό, το νερό υποστηρίζει το σώμα, έτσι ώστε οι αρθρώσεις και τα οστά είναι να μην επιβαρύνονται πολύ. Η κολύμβηση χρησιμοποιείται επίσης συχνά ως άσκηση για την αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς ή για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, είναι επίσης μια καλή αρχή κινησιολογίας για τα μικρά παιδιά έτσι ώστε να μάθουν να χρησιμοποιούν όλα τα άκρα τους με αρμονία.