6 τροφές που καίνε το λίπος

Jun 12th, 2016

Category: Διατροφή

6 τροφές που καίνε το λίπος

Και όμως, είναι αλήθεια. Ορισμένα τρόφιμα έχουν τόσο υψηλή θερμογόνο δράση, ώστε να καίτε κυριολεκτικά θερμίδες καθώς τα μασάτε. Επομένως δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο παρά να ταΐσετε τον οργανισμό σας με αυτά.

1. Δημητριακά ολικής αλέσεως

Το σώμα σας καίει τις διπλάσιες θερμίδες κάνοντας πλήρη διάσπαση ολόκληρων των τροφίμων (ιδίως εκείνα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες όπως το αλεύρι βρώμης και το καστανό ρύζι) σε σχέση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

2. Απαχο κρέας

Η πρωτεΐνη έχει υψηλή θερμογόνο δράση. Μπορείτε να κάψετε περίπου το 30% των θερμίδων που περιέχει ένα τρόφιμο πλούσιο σε πρωτείνες κατά τη διάρκεια της πέψης. Έτσι, ένα στήθος κοτόπουλου με 300 θερμίδες καταναλώνει περίπου 90 θερμίδες για να διασπαστεί.

3. Γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά

Τα γαλακτοκομικά προιόντα είναι πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D ενώ συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση και την οικοδόμηση μυϊκής μάζας, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός εύρωστου μεταβολισμού.

4. Πράσινο τσάι

Πίνοντας τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι μπορείτε να χάσετε πάνω από έξι κιλά σε οκτώ εβδομάδες. Περιέχει EGCG και κατεχίνες που επιταχύνουν προσωρινά το μεταβολισμό σας. Οπότε μη ξεχνάτε να έχετε πάντα μια κανάτα παγωμένο τσάι στο ψυγείο.

5. Φακές

Ένα φλιτζάνι φακές περιέχει το 35% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε σίδηρο. Την ίδια στιγμή, το 20% των ανθρώπων παρουσιάζουν έλλειψη σιδήρου κάποια στιγμή στη ζωή τους. Όταν όμως υπάρχει έλλειψη ενός θρεπτικού συστατικού στον οργανισμό σας, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται επειδή το σώμα δεν παίρνει ό,τι χρειάζεται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Οπότε, οι φακές είναι ένα καλό όσπριο για να καλύψουμε τα κενά σιδήρου, όπως επίσης και το σπανάκι.

6. Καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη είναι η ουσία που δίνει στις πιπεριές την καυτερή τους γεύση, ενώ ζεσταίνει το σώμα σας, καίγοντας έτσι επιπλέον θερμίδες. Οι πιπεριές μπορούν να καταναλωθούν ωμές, μαγειρεμένες, ξηρές ή σε σκόνη πιπεριάς. Επίσης, προσθέστε όσο το δυνατόν περισσότερο κόκκινο πιπέρι ή καυτερή σάλτσα σε σούπες, αυγά και κρέας.

Add a comment

Your email address will not be shared or published. Required fields are marked *